Ceza Muhakemesinde Uzlaştırmacı Eğitimleri Başlıyor

TÜRMOB ve ANKARA ÜNİVERSİTESİ desteği ile Odamızda Muhasebe Meslek Mensuplarına ve aday muhasebe meslek mensuplarına yönelik "Ceza Muhakemesinde Uzlaştırmacı Eğitimi" düzenlenecektir.

EĞİTİMİN İÇERİĞİ VE SÜRESİ
- Uzlaştırma (20 Saat)
- Müzakere Teknikleri (8 Saat)
- İletişim (8 Saat)
- Uygulama (12 Saat)
36 saat teorik + 12 saat uygulama olmak üzeere toplam 48 saat.

UZLAŞTIRMACI EĞİTİMİNE KATILMA ŞARTLARI,
05.08.2017/30145 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan "Ceza Muhakemesinde Uzlaştırma Yönetmeliği" Madde 48 3.fıkra uyarınca;
Hukuk öğrenimi görmüş kişiler yönünden üniversitelerin hukuk fakültelerinden mezun olmak veya hukuk ya da hukuk bilgisine programlarında yeterince yer veren siyasal bilgiler, idari bilimler, iktisat veya maliye alanlarında en az 4 (dört) yıllık yüksek öğrenim yapmış olmak.

Uzlaşırmacı eğitimine hukuk öğrenimi görmüş kişiler yönünden hukuk fakültesi mezunlarının yanı sıraa Üniversitelerin; Siyasal Bilgiler Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi,İşletme Fakültesi, İktisat Fakültesi, İşletme Fakültesi mezunlarından müfredatında aşağıda belirtilen hukuk derslerinden en az ikisini görmüş olanlar başvurabileceklerdir:

Anayasa Hukuku,
Ceza Hukuku(Genel Hükümler),
Ceza Hukuku (Özel Hükümler),
Ceza Muhakemesi Hukuku,
Hukuk Başlangıcı/Hukuka Giriş/Hukukun Temel Kavramları/Temel Hukuk,
Ticaret Hukuku,
İş Hukuku,
Borçlar Hukuku.

EĞİTİM SONUNDA VERİLECEK BELGE
Eğitim sonunda eğitimi tamamlayan katılımcılara "Ceza Mahkemesinde Uzlaştırmacı Eğitimi"ni tamamladıklarına dair katılım belgesi verilecektir.

EĞİTİME DEVAM ZORUNLULUĞU
Ceza Mahkemesinde Uzlaştırmacı Yönetmeliğinin 50. maddesi gereği derslerin 1/12'sine (4 ders saati ve üzeri) devam etmeyenlerin eğitimle ilişiği kesilir. İlişiği kesilen katılımcılara ücret iadesi yapılmayacak ve katılım belgesi verilmeyecektir. (Yalnızca 3 ders saati devamsızlık hakkı bulunmaktadır.)

ODAMIZDA YAPILACAK EĞİTİMLERE BAŞVURU ŞEKLİ VE GEREKLİ EVRAKLAR
1 - BAŞVURU FORMU (indirmek için tıklayınız...)
2 - ÖDEME DEKONTU FOTOKOPİSİ (Aşağıda belirtilen hesaba, katılımcının TC Kimlik numarası, adı soyadı ve eğitimin açık adı ( Ceza muhakemesinde uzlaştırma eğitimi) belirtilerek ödenecektir.)
3 - DİPLOMA FOTOKOPİSİ
4 - TRANSKRİPT (Yukarıda bertilen derslerden en az ikisi yer alacaktır.
5 - NÜFUS CÜZDANI FOTOKOPİSİ

972 TL.(KDV DAHİL) Eğitim Ücretinin aşağıdaki hesaba yatırılması gerekmektedir.
Hesap Bilgisi

T.C. ZİRAAT BANKASI ANKARA KAMU GİRİŞİMCİ ŞUBESİ BAKANLIKLAR DÖNER SERMAYE İŞLETMESİ ANKUSEM HESABI
HESAP NO: 7064112-5008
IBAN : TR590001002532070641125008

Tüm evrakların Odamız Merkezine 18 Aralık 2017 Pazartesi mesai bitimine kadar teslim edilmesi gerekmektedir.

İbrahim Halil AKMAN
Oda Başkanı

Ceza Muhakemesinde Uzlaştırma Eğitimi Hakkında TÜRMOB yazısı için tıklayınız.