SGS BAŞVURULARI

Staja Giriş Sınavı İlk Başvuru İşlemleri

Sınav bedelini yatırdıktan sonra, mutlaka TEOS Sistemine girerek sınav başvurunuzu yapınız.
Bu sınava Kanunun 4.maddesindeki genel şartlar ile 5/A-a maddesindeki öğrenim şartlarına haiz Lisans/Yüksek lisans mezunları başvuru yapabileceklerdir. Sınav test usulü ile aynı gün ve saatte merkezi olarak Ankara ve İstanbul’da yapılacaktır.

1. Staja Giriş sınavına ilk kez başvuru yapmak isteyen aday, bulunduğu ilin ya da bölgenin bağlı olduğu Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odasına gitmeden önce başvuru bedellerini öder ve aşağıda yer alan evrakları hazırlar.

Staja Giriş Sınavı Başvuru Bedelleri ve Banka Bilgileri

Staja Giriş Sınav Tarihi: 2 Kasım 2013

Banka şubelerinden yapılacak ödemeler için başlangıç ve bitiş tarihleri

31 Temmuz 2013 Çarşamba-29 Ağustos 2013 Perşembe

TEOS üzerinden yapılacak ödemeler için başlangıç ve bitiş tarihleri

1 Ağustos 2013 Perşembe-2 Eylül 2013 Pazartesi

Sınav başvurusunun başlangıç ve bitiş tarihi

1 Ağustos 2013 Perşembe - 2 Eylül 2013 Pazartesi

SMMM Odasına dosya tesliminin son günü

2 Eylül 2013 Pazartesi

Staj Dosya ve Başvuru Bedeli

Banka Bilgisi

960,00 TL
İş Bankası Ankara /Dikmen Şubesi
487 239

Sınav Bedeli

Banka Bilgisi

150,00 TL

İş Bankası Ankara /Dikmen Şubesi
487 286

1 Ağustos 2013 tarihinden itibaren Staja Giriş Sınavına Staj Dosyası açtırarak ilk defa katılacak adaylar, Staj Dosya ve Başvuru Bedeli (960 TL) ve Staja Giriş Sınav Bedeli (150 TL) olmak üzere, toplam 1.110 TL'yi TEOS Sistemi üzerinden sanal pos ile 3 taksitle ödeyebileceklerdir. Bunun dışında yapılan ödemelerde taksitle ödeme kabul edilmemektedir.

2. Aday, TEOS Sisteminde kayıtlı değilse, https://teosweb.tesmer.org.tr/register.php adresine girerek kullanıcı şifresi alır.

3. Aday, başvuru bedellerini; VİSA KART ile TEOS sistemi üzerinden veya banka şubelerinden yatırır.

a) Aday, VİSA KART ile işlem yapmak istiyorsa; https://teosweb.tesmer.org.tr adresinden TEOS sisteminde, “Para Yönetimi ve Yükleme” menüsüne tıklar. Açılan sayfada VİSA Kart ile işlem yapabilmek için yatırması gereken ücret türünü seçer ve VİSA bilgilerini İŞ BANKASI’nın ekranlarında doldurur.

b) Aday, Banka Şubesine giderek işlem yapmak istiyorsa; T.C. Kimlik Numarasını belirterek başvuru ve sınav bedelini yatırır. Adayın başvuru aşamasında sıkıntı yaşamaması için mutlaka ücret yatırırken banka yetkilisine kendi T.C. Kimlik Numarasını vermek zorundadır. Sınav bedelini, Banka şubesine ödeyen adayın, ödeme bilgileri 1 iş günü sonra TEOS sistemine aktarılır.

4. Aday, https://teosweb.tesmer.org.tr adresinden kullanıcı adı ve şifresini kullanarak sisteme giriş yapar. “Kişisel işlemler” menüsünden eğitim, adres, telefon ve e-posta bilgilerini eksiksiz doldurur.

5. 4. maddede TEOS Sistemine girilen bilgilerde eksiklik olması veya T.C. Kimlik numarasında hata olması halinde; “Kayıt Durumu” ekranında işleminin hatalı olduğuna dair mesaj çıkar ve 4. maddenin tekrarlanması sistem tarafından istenir.

6. 4. maddede girilen bilgilerin doğru olması durumunda (T.C. Kimlik Nüfus Vatandaşlık İşlerinden kontrol edilir.) ilgili adayın kimlik, kütük ve ev adresi bilgilerinin siteme eklendiğine dair “Kayıt Durumu” ekranında bilgilendirme mesajı çıkar.

7. Adayın, eksik ücret yatırması durumunda “Bakiye Bilgisi” ekranın en alt satırında “Bakiyenizde Yeterince Para Miktarı Bulunmamaktadır. Lütfen gerekli para yatırma işlemlerini yapınız” uyarısı gösterilir.

8. Aday, tüm işlemlerini eksiksiz yaptıktan sonra ön başvuru kaydı gerçekleşmiş olur. “Staja Giriş Sınavı Ön Başvuru Formu” menüsünü tıklayarak yazıcı çıktısını alır. (Ön başvuru formunu alabilmeniz için bilgisayarınızda Adobe Reader programının yüklü olması gerekir.) fotoğraf yapıştırıp, imzalar ve Staj Başvuru Dosyası ile birlikte ikamet ettiği ilin ya da bölgenin bağlı olduğu Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odasına başvuruda bulunur.

9. Evraklar:

a) Sınava başvuru formu (https://teosweb.tesmer.org.tr adresinden doldurulacak)

b) Odadan alınacak Staj Dosyasının 1.sayfasındaki form (Staj Başvuru Formu) eksiksiz doldurulacaktır.

c) Onaylı nüfus cüzdanı örneği (noter veya muhtarlıktan alınmış, fotoğraf zorunluluğu yoktur)

d) Cumhuriyet savcılığından resmi kuruma verilmek üzere alınacak adli sicil belgesi (son 3 ay içinde alınmış olması gerekir.) Adli sicil kaydı olanların ayrıca mahkeme kararı fotokopisini de sunmaları gerekmektedir.

e) Noter onaylı diploma veya geçici mezuniyet belgesi, (Lisans ve yüksek lisans eğitimleri 3568 sayılı Yasa kapsamında olan adayların, her iki diplomalarını da noter onaylı getirmeleri zorunludur. Yüksek lisans eğitimini tezli yapanlar tezlerinin fotokopisini; tezsiz yapanlar ise Bitirme Proje Ödevlerinin fotokopisini teslim etmeleri gerekmektedir.) Kimlik bilgileri, diplomasının arka sayfasında bulunan adaylar, diplomalarının arka yüzünü de notere onaylatmak zorundadırlar. Noter onaylı olmayan diploma ya da geçici mezuniyet belgeleri kabul edilmemektedir.

f) 3 adet fotoğraf (Son 6 ay içinde çekilmiş, adayın kolaylıkla tanınmasına yardımcı olacak nitelikte olması gerekmektedir.)

g) Taahhütname (Bu form odadan alınacak dosyada mevcuttur.)

h) Staj Başvuru ve Dosya Bedeli ve sınav bedeli dekontu.

NOT: http://www.tesmer.org.tr TESMER’in (Temel Eğitim Staj Merkezi) internet adresidir.

NOT: Yüksek Lisans Diplomasını Staj Başlama Sınavını kazandıktan sonra Odaya sunmalısınız. Dosya başvurusunda zorunluluk yoktur.

6 Ağustos 2013, Salı